Worn denim, a piece of art

YorickMeijdam-BDD006-003.jpg

Een paar jaar geleden kreeg ongewassen denim, ook wel raw denim, meer belangstelling bij het (mode) volk. De spijkerbroek heeft een rijke geschiedenis, er zijn genoeg verhalen te vertellen en het kent intussen elke vorm en maat. Bij raw denim werd er meer gelet op de kwaliteit en authenticiteit van het product; hoe bijvoorbeeld het doek geweven is en bepaalde afwerkingen. Maar raw denim is ook heel persoonlijk.

Het idee is dat je met een onbewerkte broek begint, zoals hiernaast te zien is. Wees er niet zuinig op, draag hem lekker veel en houd vooral je eigen levensstijl aan. Was hem ook niet na een week, maar pas na 3/6 of na 9 maanden (dit is helemaal aan jou). Een ongewassen denim is nog hard van het stijfsel, en daardoor ontstaan er sterke plooien bij het dragen. Na een verloop van tijd veranderen deze plooien in slijtagelijnen. En zo ontstaat op je eigen broek een structuur die zich helemaal heeft gevormd naar je eigen levensstijl.

_YM_8795.jpg

De broek die je hier ziet is mijn broek (viel te verwachten) van het merk BDD. Hij is 1,5 jaar lang gedragen en in die tijd 2 keer gewassen. Een vriend van me, Lennaert Nijgh, is ontzettend goed bezig met het opzetten van zijn premium denim label. Ik heb meerdere keren voor hem de productfoto's verzorgd en volg met belangstelling de ontwikkelingen van zijn bedrijf.

Vrienden en collega-ondernemers :)

Benzak Denim Developers (BDD)

BDD-006

BDD-006

YorickMeijdam-BDD006-002.jpg